Jonge professionelen

Activiteiten voor Jonge professionelen

De Christus Triumfatorkerk wil graag een open kerk zijn voor iedereen die in Bezuidenhout woont of werkt. Ook voor 25- tot 40-jarigen (jonge professionelen) die zoeken naar inspiratie, zingeving en/of een geloofsgemeenschap. Samen met hen willen we een kerk vormen waar God gezocht en hopelijk ook gevonden wordt.

Dat is ons ideaal. De realiteit is dat er een grote kloof is tussen de leefwereld van jonge professionelen en de wereld van de kerk. Dat is naar voren gekomen uit gesprekken die we met jonge professionelen hebben gevoerd. Deze gesprekken hebben niet alleen een beeld opgeleverd van wat jonge professionelen bezighoudt, maar ook suggesties en aanknopingspunten om de kloof te overbruggen.

Op basis daarvan organiseren we voor jonge professionelen de volgende activiteiten:

Dining en Wining

Ontmoetingsplek voor jonge ouders

Werk en Balans

Gespreksgroep Geloven en Eetgespreksgroep

Als je per e-mail geïnformeerd wilt worden over de activiteiten voor jonge professionelen, geef je dan op voor de mailinglijst bij ds. Berit Bootsma.

Achtergrondinformatie project Jonge professionelen

In het najaar van 2009 is de Christus Triumfatorkerk (CTK) gestart met het project Jonge Professionelen en de CTK.

Allereerst is er contact gelegd met jonge professionelen om te horen wat hen bezighoudt, hoe zij aankijken tegen het (christelijk) geloof, de kerk en de CTK in het bijzonder. De uitkomsten zijn op een rij gezet in het onderzoeksverslag Jonge professionelen en de Christus Triumfatorkerk.

Vervolgens is op basis van het onderzoeksverslag het projectplan Jonge Professionelen en de Christus Triumfatorkerk 2011-2015 geschreven. Dit projectplan bevindt zich nu in de uitvoerende fase. Aan de hand van twee speerpunten - de CTK als bron van inspiratie en als ontmoetingsplek - worden diverse activiteiten georganiseerd, die jonge professionelen blijken aan te spreken. Over lopende activiteiten, zoals Dining en Wining en de Ontmoetingsplek voor jonge ouders, is op deze website meer informatie te vinden. Een afgeronde activiteit is bijvoorbeeld het kloosterweekend dat in april 2013 heeft plaatsgevonden. Een groep jonge professionelen was toen te gast in een abdij in Brabant en ervoer daar het ritme van een Benedictijnse dag.

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met ds. Berit Bootsma.

datum en tijdstip 31-05-2015 om 10.00 uur
Creche voor kindjes van 0-4 jaar.
Kinderdienst voor 4-12 jarigen

Informatie over: doop, trouwen, belijdenis, afscheid en uitvaart

Pauzeconcert donderdag 23 mei 12.30-13.15 uur

Tia Iskandar (piano) speelt werken van Mozart, Chopin, Ligeti en Godowsky. De toegang is vrij. U bent van harte welkom!

CTK

Benefietconcert tbv orgel CTK

Op 2 juli 2015
pianoconcert door
Guy Livingston
info:

Musical Ester

CTKerk en Duinzichtkerk
voeren gezamenlijk een musical op!
Vrijdag 12 juni en zaterdag 13 juni a.s.
Toegang gratis!
meer info:

Actie Kerkbalans 2015

Uw Kerk in Balans

Pauzeconcert:
Het volgende concert is op donderdag 28 mei.

COLLECTEBONNEN BESTELLEN

zomerprogramma 2015