Welkom op de website Christus Triumfatorkerk

Welkom op de website Christus Triumfatorkerk
Onze kerk is gelegen in Den Haag, in het hart van de wijk Bezuidenhout. Op deze plek willen wij een open gemeente zijn met aandacht voor iedereen die in het Bezuidenhout woont, werkt of gewoon op ons pad komt.
lees meer »
 
Alle vieringen online

Alle vieringen online
Sinds het uitbreken van de Coronacrisis worden ook in de Christus Triumfatorkerk alle kerkdiensten uitgezonden via internet.
Op twee manieren kun je de diensten meevieren.
Met de reguliere audioverbinding en met beeld via ons YouTubekanaal. Een paar minuten voor de dienst begint kan je daar de livestream openen. Later in de week zijn de diensten ook terugkijken via deze media.
Deze week geldt dat voor alle diensten:
Het woensdagavondgebed om 19.00 uur;
op Witte Donderdag om 19.30 uur; 
op Goede Vrijdag om 19.30 uur;
de Paaswake om 19.30 uur en
de Paasmorgenviering op 12 april om 10.00 uur.
Ook de is liturgie is al beschikbaar, zodat u huis mee kunt vieren. Voor de Stille week en voor Paasmorgen.
Meedoen met de collecte kan ook nog steeds, zie deze pagina.
 
Collectes bij online kerkdiensten

Collectes bij online kerkdiensten
Hierbij een overzicht van de in onze CTK geplande collectes. Het project “Borderline Lesvos” wordt voorgesteld als extra maar is wellicht eerder een alternatief voor deze collectes omdat we geen diensten hebben. U kunt zelf een keuze maken.
 
lees meer »
 
Paaslied in Coronatijd Paaslied in Coronatijd
In Engeland verscheen begin april een paaslied in Coronatijd. Dankzij Nynke Dijkstra is dat pijlsnel van een mooie Nederlandse vertaling voorzien door Gert Landman. Onze paasliturgie is al af, maar dit lied krijgt hoe dan ook nog ergens een plekje in de Paasdienst van 12 april.
lees meer »
 
Wekelijks gebed op woensdagavond

Wekelijks gebed op woensdagavond
Sinds woensdag 18 maart luiden elke woensdag tussen 19.00 en 19.15 uur door het hele land de kerkklokken. Als klokken van hoop. Ook de klokken van de CTK. In deze vreemde tijden rond de coronacrisis is het een teken van hoop en bemoediging.
lees meer »
 
CTKKV 3

CTKKV 3
Tijdens de coronacrisis verschijnt er elke week een CTK Kinderkerk Vlog: CTKKV, waarin we het verhaal van de kinderkerk vertellen en waarin een opdracht zit.
Vandaag horen we wat Palmpasen is en hoe we een Palmpasenstok maken.
Kijk maar!
 
Samenspel april 2020

Samenspel april 2020
Deze week verschijnt er weer een nieuwe Samenspel, het onvolprezen kerkblad van de Christus Triumfatorkerk. Hoe de bezorging verloopt in deze vreemde coronatijden, weet ik niet. Maar je kunt hem altijd nog digitaal lezen. Net als de Nieuwsbrieven (nu er geen zondagsbrief is) en de Kerk in Den Haag.
 
Vier mee in de Goede Week

Vier mee in de Goede Week
Het is de meest bijzondere week van het jaar. De Stille of Goede Week. Hoe vier je dat als de kerk dicht is?
In de CTK hebben we daar wat op gevonden. Het 'vier-mee-in- de Stille-week' pakketje. Het bestaat uit een klein flesje druivensap, een kleine matse, een kruisje, een waxinelichtje en een bloembol.
lees meer »
 
Paasontbijt maar dan anders

Paasontbijt maar dan anders
Jaarlijks hebben we met zo’n tachtig mensen een gezellig paasontbijt in de CTK. Dit jaar kan dat helaas niet doorgaan, omdat we allemaal thuis moeten blijven. Dat vinden wij erg jammer, daarom organiseren we dit jaar een heus ‘thuis paasontbijt pakket’.
Iedereen die toch een beetje het gevoel wil hebben om samen Pasen te vieren, kan een paasontbijt bestellen. Het Paasontbijt wordt op zondag 12 april voor 9:00 uur aan de deur gehangen.
 
lees meer »
 
Paastientjes

Paastientjes
De coronacrisis treft in het bijzonder mensen, die het toch al moeilijk hebben. Dat geldt zeker voor klanten van de Voedselbank, die in Den Haag de uitgifte van voedselpakketten heeft gestaakt. Dat betekent gelukkig niet dat alle uitgiftepunten ook gesloten zijn. De gemeente Den Haag ging snel in op het verzoek om supermarktbonnen te financieren, die in plaats van de voedselbankkratten konden worden gedistribueerd.
lees meer »
 
Op de koffie bij de CTK

Op de koffie bij de CTK
Het is fijn dat we op de zondagen de kerkdienst digitaal kunnen meemaken. Maar nu we elkaar niet kunnen opzoeken, missen we ook (of misschien wel vooral) het contact met elkaar. We willen onderzoeken of videobellen daarin misschien iets kan betekenen. Hoewel het een echte ontmoeting nooit zal kunnen vervangen, is het fijn om elkaar toch even te kunnen zien. Met “Zoom” kun je met een grote groep mensen op hetzelfde moment inloggen en kun je elkaar zodoende toch treffen.
lees meer »
 
Kerkdienst via internet

Kerkdienst via internet
Door maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen zijn onze kerkdiensten niet meer voor publiek toegankelijk. Wel is er sinds 22 maart een internetkerkdienst vanuit de Christus Triumfatotkerk. U kunt zo op zondagochtend de dienst live meebeleven via de reguliere audioverbinding of met beeld via ons YouTubekanaal. Op zondagochtend kunt u daar de livestream openen. Later in de week kunt u de diensten ook terugkijkenvia deze media.
Meedoen met de collecte kan ook nog steeds, Zie deze pagina.
 
CTKKV 2

CTKKV 2
Tijdens de coronacrisis verschijnt er elke week een CTK Kinderkerk Vlog: CTKKV, waarin we het verhaal van de kinderkerk vertellen en waarin een opdracht zit.
Vandaag horenm we dat Mozes en Aaron zorgen voor hagel en storm. Lukt het jou om het water te stoppen? Oscar en Alex kunnen het.
Kijk maar!
 
CTKKV

CTKKV
Tijdens de coronacrisis verschijnt er elke week een CTK Kinderkerk Vlog: CTKKV, waarin we het verhaal van de kinderkerk vertellen en waarin een opdracht zit. Omdat Mozes en Aaron een onmogelijke (?) opdracht krijgen, krijgen Jana en Wiebe die ook.
Lukt het jou om door een A4tje te kruipen, of om met een ballon het water te buigen?
Janna en Wiebe kunnen het! Kijk maar.
 
Collecte voor Lesbos

Collecte voor Lesbos
De leefsituatie van vluchtelingen aan de grenzen van de Europese Unie is dramatisch. Een extra collecte wordt gehouden voor het project Borderline Lesvos, dat vluchtelingen helpt die vastzitten op het Griekse eiland Lesbos èn verbindingen legt tussen vluchtelingen, lokale bevolking en mensen wereldwijd.
De opbrengst van de collecte wordt verdubbeld door de Protestantse Diaconie Den Haag.

 
lees meer »
 
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Om je op de hoogte te houden van het kerkelijk leven verschijnt er zo nu en dan een nieuwsbief. Juist de komende weken zal dat frequent gebeuren om elkaar op de hoogte te houden van het kerkelijk leven, nu de kerk zelf dicht is. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief van de CTK.
De Nieuwsbrieven zijn hier te lezen.
 
Kerkdiensten 22 en 29 maart alleen digitaal te volgen

Kerkdiensten 22 en 29 maart alleen digitaal te volgen
Gezien de maatregelen vanuit de overheid van donderdag 12 maart, wordt kerkelijke gemeenten aangeraden om alle bijeenkomsten met meer dan honderd mensen af te gelasten. Deze richtlijn is ook op ons van toepassing. Daarom heeft de kerkenraad van de Christus Triumfatorkerk besloten om de kerkdiensten van 15, 22 en 29 maart niet op de normale wijze door te laten gaan. Dit betekent dat ook de geplande gemeentebijeenkomst van 15 maart wordt verzet naar een andere datum. U kunt thuis mee vieren via onze livestream en ons YouTubekanaal De liturgie is hier te downloaden.
lees meer »
 
Samen kerk zijn en corona

Samen kerk zijn en corona
Wat een vreemde zondag, op 15 maart. Velen van ons zijn gewend elkaar te ontmoeten in de Christus Triumfatorkerk en daar met elkaar een kerkdienst te beleven.
Nu bleef de kerkdeur gesloten en keken we naar de kerkdienst op televisie of volgden we een dienst via internet. Zo werden we toch ook verrijkt door woorden en liederen die een extra betekenis kregen. Oude verhalen die richting geven aan de gelovigen in deze dagen.
lees meer »
 
Samenspel

Samenspel
Hij is er weer! De nieuwe Samenspel verschijnt deze week. Abonnees krijgen hem later deze week in de brievenbus. Je kan hem nu al digitaal lezen. Liever een papieren abonnement? Meld je aan bij de redactie. Dat mailadres is er ook voor reacties.
Veel leesplezier!
 
Leipzig-Marienbrun

Leipzig-Marienbrun
De uitwisseling van gemeenteleden van de Duinzichtkerk en de ChristusTriumfatorkerk met de gemeente van de Evangelische Kirche in Marienbrunn/Leipzig is door de uitbraak van het Coronavirus tot nader order uitgesteld. Er zullen dit Hemelvaartsweekend dus geen gasten uit Duitsland zijn in de Haagse Hout.
Helaas. Zodra er meer bekend is melden we dat.