Welkom op de website Christus Triumfatorkerk

Welkom op de website Christus Triumfatorkerk
Onze kerk is gelegen in Den Haag, in het hart van de wijk Bezuidenhout. Op deze plek willen wij een open gemeente zijn met aandacht voor iedereen die in het Bezuidenhout woont, werkt of gewoon op ons pad komt.
lees meer »
 
Kerk in lockdown Kerk in lockdown
De toespraak van de minister-president van 14 december was duidelijk. Om het rondgaan van het virus te temperen zijn er strenge maatregelen nodig. Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) heeft die boodschap ter harte genomen en adviseert aan de kerken om zo veel mogelijk thuis te blijven en gebruik te maken van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken. Onze landelijke kerk neemt dat advies over en uiteraard volgt ook de Christus Triumfatorkerk de richtlijnen. Zie ook het persbericht van de Haagse Gemeenschap van Kerken.
Dat betekent dat de kerkdiensten van 20 december 2020 tot en met 17 januari 2021 alleen online te volgen zijn.
In de kerk zullen alleen medewerkers van de kerkdienst aanwezig zijn.
 
lees meer »
 
CTK in het nieuws

CTK in het nieuws
De week voor Kerst was de verslaggeefster van Radio 1 opnieuw op bezoek in de Christus Triumfatorkerk. Ze informeerde bij ons hoe het ons vergaat na Pasen, met alle ups en dows rond de coronacrisis en hoe hoe we het met Kerst gaan doen.
Naast ds. Van den Akker komen ook Arjan Brak, Robin ten Hoopen en Noah Choenni aan het woord. Ze vertelden over de kerstboom die een wensboom is geworden.
De uitzending was bij Stax&Toine op 23 december. Het is hier na te luisteren, vanaf 15 min. 53.
 
Groot nieuws Groot nieuws

Het kinderkerstspel 'Groot nieuws', dat was de kern van onze kinderkerstviering. Een speciale kersteditie van het kinderkerkjournaal. Onder regie van Servaas van der Zijden hebben 28 kinderen alle scènes van het kerstverhaal met een eigentijdse twist nagespeeld.
Er omheen was er een kerstviering met bekende kerstliederen. De preek bestaat uit en interview van 'Berrie Eickhof' met ds. Jaap van den Akker over het kerstverhaal.
De hele dienst is na te zien via ons YouTubekanaal. Na te lezen op de preekpagina.
 
Licht voor de stad Licht voor de stad


Zo verspreidde het licht zich door de stad op 24 december..

Een online kerstnachtdienst vanuit een stille lege kerk. Een intieme dienst met viool, piano en zang. Annika Kruithof, zang, Sanneke Hendrich, viool en zang en Arie Kraaijeveld, orgel en vleugel.
En licht. Veel licht.
De dienst is hier terug te zien:  YouTubekanaal en hier na te lezen.
 
Samenspel Kerst en 2021

Samenspel Kerst en 2021
Er is alweer een nieuwe Samenspel! Met alles over de Kersdiensten en het nieuwe jaar.
Abonnees krijgen hem in de brievenbus, maar hij is ook digitaal te lezen.
Net als de Nieuwsbrieven en de Kerk in Den Haag.
 
CTK oliebollen

CTK oliebollen
Na het grote succes op de kerstmarkt van vorig jaar zijn er dit jaar CTK-oliebollen te bestellen. Ze worden op 31 december gebakken door meesterbakkers Gert Eshuis en Jaap van den Akker. Met of zonder rozijnen: 10 stuks voor €6,-, appelbeignets €1,- per stuk. U kunt uw bestelling doorgeven via oliebol@ctkerk.nl of via 070 2203769. Graag vóór 27 december.
Ze kunnen op oudejaarsdag in de kerk worden opgehaald of tegen een vrijwillige gift thuisbezorgd worden. De opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.
 
Kom onze diaconie versterken! Kom onze diaconie versterken!
Imiddels bestaat onze diaconie weer uit vier diakenen. Elly Grethe-Aling, Inga Pavliashvili, Gerry Sewdajal en Niels Kuiper. Toch is dat nog steeds wat weinig. Het zou er mooi zijn als er wat diakenen bij kunnen komen. Het is mooi en concreet werk!
Er is een werkgroep 'Open Kerk' actief onder leiding van onze diaconaal opbouwwerker Chris van Wieren. Een ander ondersteunend groepje ontwikkelt ideeën om de diaconie op in de kerkdiensten meer onder de aandacht te brengen. U/je doet het dus niet alleen. Een ‘taakomschrijving’ vindt u hier.
Als u belangstelling heeft of meer wilt weten, meld u bij onze scriba: Annika Kruithof.
 
Collectes bij online kerkdiensten

Collectes bij online kerkdiensten
Hierbij een overzicht van de in onze CTK geplande collectes.
 
lees meer »
 
Terugblik startzondag Terugblik startzondag
Met veel enthousiasme en creativiteit was een ‘coronabestendige’ startzondag voorbereid. We begonnen al om 9.30 uur met een korte startzondagviering die op het kerkplein buiten, in de kerkzaal en online bijgewoond kon worden.
Het bleek een gouden greep. Het weer was ons goed gezind. Op alle plekken werd enthousiast meegeleefd. Na de dienst was er een korte workshopronde. We gingen op zoek naar God in de stad. Er werden minituintjes bij de kerk aangelegd. Zwerfvuil werd opgeruimd. Er werden bloemen gezaaid en er werd doorgepraat over het uitdagende thema van deze zondag.
Een aantal foto’s zijn via facebook te zien. De preek en de liturgie staan elders op de website.
 
Update GKO Update GKO
Zoals u weet maakt onze wijkgemeente deel uit van de Gereformeerde Kerk Den Haag-Oost (GKO). Dit jaar bezint de Algemene Kerkenraad van de GKO zich op haar toekomst. Er liggen inmiddels heel wat scenario's op tafel.
lees meer »
 
Op de koffie bij de CTK

Op de koffie bij de CTK
Het is fijn dat we op de zondagen de kerkdienst digitaal kunnen meemaken. Maar nu we elkaar niet kunnen opzoeken, missen we ook (of misschien wel vooral) het contact met elkaar. Daarom drinken we na elke dienst samen digitaal koffie via Zoom.  Wilt u meedoen? Stuur dan een mailtje met daarin uw naam en mobiele telefoonnummer naar pr@ctkerk.nl .
lees meer »
 
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Om je op de hoogte te houden van het kerkelijk leven verschijnt er zo nu en dan een nieuwsbief. Juist de komende weken zal dat wekelijks gebeuren om elkaar op de hoogte te houden van het kerkelijk leven, nu de kerk zelf dicht is. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief van de CTK.
Eerder verschenen nieuwsbrieven zijn hier te lezen.
 
CTK in het nieuws

CTK in het nieuws
Radio 1, NOS-journaal, Hart van Nederland en NRC
Het was natuurlijk al een bijzondere stille week: op weg naar Pasen achter een beeldscherm. Het werd nog veel meer. Allereerst kwam een verslaggever van Radio 1 langs in onze kerk, om een reportage te maken bij het uitdelen van de ‘vier-de-stille-week-thuis’pakketjes.
Vervolgens had Hart van Nederland, het nieuwsprogramma van SBS6, interesse in de manier waarop onze gemeente inspeelt op de coronacrisis. Zij kwamen langs om verslag te doen van onze online Paasdienst. Het leverde een prachtige reportage op. Als klap op de vuurpijl meldde het 6 en 8 uur journaal zich. Verslaggever Marjolein Hogervorst volgde vanaf 7 uur ’s ochtends de Paasontbijtservice, de Paasdienst en het digitale koffiedrinken. Het werd een compleet plaatje van onze gemeente en leverde ons mooie publiciteit op.
En ten slotte – ja het hield niet op! – was er een journalist van de NRC op bezoek bij de familie Brak om een artikel te maken over hoe dat voelt: Pasen vieren voor een beeldscherm.
Het is allemaal het terugluisteren, -kijken en -lezen waard!
 
lees meer »
 
CTKKKV 4

CTKKKV 4
Tijdens de coronacrisis verschijnt er elke week een CTK Kinderkerk Vlog: CTKKV, waarin we het verhaal van de kinderkerk vertellen en waarin een opdracht zit. Vandaag horen we dat de leerlingen de opdracht krijgen om te doen wat Jezus doet: verspreid de goede boodschap!
Hoe je dat doet? Kijk maar
 
CTKKV 3

CTKKV 3
Tijdens de coronacrisis verschijnt er elke week een CTK Kinderkerk Vlog: CTKKV, waarin we het verhaal van de kinderkerk vertellen en waarin een opdracht zit.
Vandaag horen we wat Palmpasen is en hoe we een Palmpasenstok maken.
Kijk maar!
 
CTKKV 2

CTKKV 2
Tijdens de coronacrisis verschijnt er elke week een CTK Kinderkerk Vlog: CTKKV, waarin we het verhaal van de kinderkerk vertellen en waarin een opdracht zit.
Vandaag horenm we dat Mozes en Aaron zorgen voor hagel en storm. Lukt het jou om het water te stoppen? Oscar en Alex kunnen het.
Kijk maar!
 
CTKKV

CTKKV
Tijdens de coronacrisis verschijnt er elke week een CTK Kinderkerk Vlog: CTKKV, waarin we het verhaal van de kinderkerk vertellen en waarin een opdracht zit. Omdat Mozes en Aaron een onmogelijke (?) opdracht krijgen, krijgen Jana en Wiebe die ook.
Lukt het jou om door een A4tje te kruipen, of om met een ballon het water te buigen?
Janna en Wiebe kunnen het! Kijk maar.