Penaltyschieten

Penaltyschieten
Op zondag 27 november is er om 10 uur ’s morgens een kerkdienst in de Christus Triumfatorkerk (Jul. van Stolberglaan 154) met als thema R.E.S.P.E.C.T.
Jongeren en docenten van het Chr. Lyceum Zandvliet werken mee aan deze kerkdienst. Iedereen is van harte welkom.
Op deze zondag is het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar in volle gang. Op maandag speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd. Er is veel te doen over dit WK. Volgens onderzoek zijn de arbeidsmigranten die gewerkt hebben aan de stadions en de infrastructuur in Qatar uitgebuit en zijn er zelfs vele overleden. De arbeidsmigranten wonen in labour camps: grote wooncomplexen in achterbuurten, die vaak bij een bedrijf horen. Mannen en vrouwen wonen er gescheiden van elkaar. De nood daar is hoog.
Daarom is er aansluitend aan deze bijzondere kerkdienst om ongeveer 11.30 uur een speciale activiteit: ‘penaltyschieten voor het goede doel’. Voor 2 euro kan je drie keer schieten op een doel met gaten. De uitdaging is zoveel mogelijk punten bij elkaar te schieten. De opbrengst van deze ludieke actie én van de collecte in de kerkdienst is voor het werk dat Kerk in Actie doet in de Golfstaten onder arbeidsmigranten.
terug