Marcus Passie op 2 april

Marcus Passie op 2 april
Marcus Passie in de Christus Triumfatorkerk
Tijdens de morgendienst van zondag 2 april zal in de Christus Triumfatorkerk de Marcus Passie van Hans Boelee worden uitgevoerd.
De Marcus Passie is een gesproken en gezongen versie van het lijdensverhaal van Jezus. Het is gebaseerd op Bijbelteksten van de evangelist Marcus en getoonzet door de twintigste-eeuwse kerkmusicus en predikant Hans Boelee. In tegenstelling tot de passiemuziek van bijvoorbeeld Johann Sebastian Bach is deze uitvoering geheel in het Nederlands en bovendien zingen de aanwezigen een aantal malen koralen samen met het koor. Ook anders dan bij Bach worden de teksten van de evangelist niet gezongen maar voorgedragen. De woorden van Jezus worden gezongen door een bariton. De andere stemmen worden vertolkt door sopraan- en tenorsolisten. Deze Marcus Passie wordt in de Christus Triumfatorkerk uitgevoerd door professionele solisten en het projectkoor Rejoice uit Wassenaar.
De Passie bepaalt je op een indringende wijze en met goed in het gehoor liggende muziek bij het lijden en sterven van Jezus.

Uitvoering van de Marcus Passie van Hans Boelee op zondag 2 april 2023, 10.00 uur Christus Triumfatorkerk, Jul. van Stolberglaan 154 in Den Haag. Toegang gratis, collecte bij de uitgang.
Algehele muzikale leiding Aad de Winter
Koor: Rejoice uit Wassenaar o.l.v. Aad de Winter.
Solisten: Judith Sportel, sopraan; Jeroen Manders, bariton; Lex Huisman, tenor en Koos van den Akker, bas.
Musici: Arie Kraaijeveld, vleugel; Warner Fokkens, orgel; Marianne Roos, dwarsfluit; Arjan Post en Edith Post trompet.
Lector en liturg: ds. Jaap van den Akker.
terug