Maatjesproject Maatjesproject

Stek en de CTK zijn vanaf  medio 2018 concreet betrokken geweest bij dit project.  Als kerk vinden we het immers belangrijk dat de nieuwkomers zich hier thuis gaan voelen. Robin de Jong had al in een eerder stadium contacten gelegd en een aantal van jullie  is wellicht aanwezig geweest op, of heeft gehoord van, de  bijeenkomsten die toen in de wijk georganiseerd zijn.
Inmiddels zijn we een stap verder! De plannen om vanuit Stek een maatjesproject voor deze groep op te zetten worden concreter. En daarin werken we nauw samen met PitZtop, een bureau wat zich volop inzet voor de inburgering van deze nieuwkomers. Dit bureau heeft  haar werkplek in het SoZa gebouw. 

Wat we gaan doen de komende tijd:
Deze winter en dit voorjaar worden door PitZtop activiteiten georganiseerd op het gebied van cultuur/muziek en sport. Dit met het doel om buurtbewoners en nieuwkomers op een ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen op basis van gemeenschappelijke interesses. 
Want als je ergens nieuw bent, heb je nieuwe mensen nodig om iets mee te delen. Interesses groeien als ze gedeeld worden.
De avond begint met lekker eten  van zelfgemaakte ( door studenten van de Hotelschool) gerechten; daarna volgt een activiteit. Maar als je alleen voor het eten en de gezelligheid komt is het ook goed. 
De kosten zijn  €4,-.  
Dus, vind je het leuk om nieuwkomers te ontmoeten en samen iets leuks te ondernemen, kom dan op vrijdagavond  in de benen en ga naar de huiskamer van het SoZa gebouw ( Anna van Hannoverstraat 4)! Het begint om  18.00 uur.  
Plaats: huiskamer SoZa ;  Anna van Hannoverstraat 4
Heb je nog vragen bel of mail gerust!
Jorine de Klerk,  58070043

terug