Kerkdienst in coronatijd

Vanaf 1 juli 2020 mag er een onbeperkt aantal mensen aanwezig zijn bij (religieuze) bijeenkomsten mits de anderhalve meter afstand onderling gehandhaafd wordt. Voor onze gemeente betekent dit dat we het totaal aantal kerkgangers onder de 90 personen zullen houden. Alleen dan kunnen wij voldoende afstand tot elkaar houden.
Vanaf 19 juli gaan we ook weer samen zingen in de kerk. Onze kerk heeft voldoende volume en ventilatie om dat op een verantwoorde manier te kunnen doen. Wel doen we dat nog beperkt: drie liederen per dienst. De rest zal door de predikant en de voorzanger worden gezongen.
Het feit dat we (beperkt) gaan zingen, houdt in dat we aan een aantal extra richtlijnen moeten voldoen.
U moet vooraf een plaats (blijven) reserveren als u de kerkdienst wilt bijwonen;
U wordt  bij binnenkomst in de kerk gevraagd of u symptomen van Covid-19 heeft;
Kerkgangers worden kruislings in de banken geplaatst.

Het reserveren gebeurt via een link op de website en in de nieuwsbrief. De link verwijst u naar de website Eventbrite waar u zich registreert en uw plaats(en) reserveert. U ontvangt in uw mailbox uw ticket(s). Wanneer u een ticket heeft, bent u verzekerd van een plaats in de kerk. Mensen die zonder reservering naar de kerk komen, zullen tot een paar minuten voor aanvang van de dienst buiten moeten wachten, zodat op dat moment bekeken kan worden of er nog voldoende ruimte is om ook aan te schuiven. Afgelopen zondag liep het al aardig vol, dus wees op tijd met reserveren!

Het is fijn dat we met alle maatregelen onze kerkdiensten met een groeiende groep kunnen vieren. We kunnen dat echter alleen blijven doen als we dit sámen doen. We vragen dan ook uw begrip en extra aandacht voor het volgende:
  • Blijf thuis als u corona gerelateerde klachten heeft.
  • Houdt voor, tijdens en na afloop van de dienst anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Volg de aanwijzingen van de (door rode hesjes herkenbare) vrijwilligers op.
  • Omdat we op een verantwoorde manier de kerkzaal moeten vullen, wacht u bij de ingang van de kerkzaal totdat u naar uw plek wordt gebracht. U kunt helaas dus niet zelf in de voor u vertrouwde bank plaatsnemen.
  • Houd er rekening mee dat de toiletgroepen beneden niet en het toilet boven slechts beperkt gebruikt kan worden.
Het volledige coronaprotocol voor onze kerkdiensten vindt u hier. Het is een werkdocument. Het zal steeds aangepast worden als de richtlijnen wijzigen.
We hopen u en jullie binnenkort weer in de kerk te begroeten!