PKN
 
Open Kerk-project Open Kerk-project

Open kerk

Pauzeconcerten

Elke tweede en vierde donderdag in de maand wordt er in de Christus Triumfatorkerk van 12.30-13.15 uur een pauzeconcert gehouden. De concerten worden georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium. De toegang is vrij. U kunt de kerkzaal bereiken via de ingang naast de kerktoren (op de hoek van de Juliana van Stolberglaan en de Laan van Nieuw Oost Indië). 

coördinator: Ruud Stiemer

U bent van harte welkom!

terug naar boven

Startzaterdag: 

Als vervolg op de jarenlange traditie van de 2-maandelijkse exposities van Haagse kunstenaars in de Christus Triumfatorkerk organiseren we nu nog eens per jaar aan het begin van het nieuwe kerkelijk seizoen een tentoonstelling. 
In 2014 Was er de tentoonstelling 'De kunst van het erbij 'horen' Bewoners van een opvanghuis van het Leger des Heils hadden samen met hun begeleiders een aantal kunstwerken gemaakt, waarmee ze wilden aantonen dat het talent voor kunst in alle lagen van de bevolking gevonden kan worden, in welke omstandigheden deze mensen zich ook bevinden. Deze mensen zijn door uiteenlopende omstandigheden in een positie gekomen dat ze uiteindelijk in de opvang bij het Leger des Heils terecht kwamen. Bij een aantal van hen bleek een talent voor kunst aanwezig, en dankzij de begeleiding konden zij hun talenten uiten, met als resultaat de expositie die in september 2014 werd gerealiseerd in de kerkzaal:


In september 2015 wordt er een tentoonstelling ingericht in de kerkzaal met schilderijen van de hand van Hans Stuffers.
De heer Stuffers is ons het afgelopen jaar ontvallen. Hij was lid van de Christus Triumfatorkerk gemeente.

Binnenkort zal over de tentoonstelling meer informatie op de website komen.

 

terug naar boven

Kunstenaar ontwierp Stilteruimte

Mensen gaan misschien minder naar de kerk, maar ze hebben nog steeds behoefte aan bezinning en spiritualiteit. Een nieuw ontwerp voor een modernistische Stilteruimte is in 2008 door de Haagse kunstenaar André Kruysen uitgevoerd en te bezoeken.


Nieuw modernistisch ontwerp

Deze modernistische kerk is ontworpen door architect G. Drexhage en dateert uit 1962, de tijd van de wederopbouw. Bijzonder zijn de 144 pilaren en 144 hoge ramen waardoor het licht wisselend binnenvalt. De hoge witte klokkentoren is in de wijde omtrek bekend.

Kunstenaar André Kruysen heeft drie gebogen wanden ontworpen die van binnen met leem zijn bestreken en samen een nis vormen, De buitenkant is zandkleurig, zodat het geheel samenvalt met de kleur van de kerkwand. De bijzonderheid van het ontwerp zit in het modernistische principe waarbij de constructie duidelijk zichtbaar is. Het gebruik van het 'oermateriaal' leem zorgt voor een gevoel van geborgenheid door de okergele kleur. Er staat een houten kruis uit de vroegere Wilhelminakerk en door de kunstenaar zijn eenvoudige bankjes ontworpen. Het invallende zonlicht schept een ruimte die noodt tot binnentreden. 

De kunstenaar

André Kruysen (1967) is een Haagse kunstenaar met een opleiding Beeldhouwen aan de Koninklijke Academie en aan de Rijksacademie. Hij heeft vele projecten en opdrachten uitgevoerd, zoals een "Sokkelbeeld" op de Grote Markt en een beeld voor  Medisch Centrum Haaglanden, beide in Den Haag. Hij kreeg een aantal werkbeurzen en stipendia en zijn werk bevindt zich in particuliere collecties. In 2005 maakte hij de grote installatie "Double Glazing" in deze kerk, waaruit deze opdracht voor een Stilteruimte is voortgekomen.

Cross of Nails

De herdenking van het vergissingsbombar-dement op 3 maart 1945, met verwoestende gevolgen, vindt nog jaarlijks plaats in het Bezuidenhout. In de stilteruimte wordt vanaf 8 september weer iedere vrijdag om 12.30 uur een kort oecumenisch Gebed van Verzoening uitgesproken. Het daarbij behorende 'Cross of Nails' is een kopie van een kruis gemaakt van zware draadnagels die gevonden werden in het puin van de gebombardeerde kathedraal van  Coventry in Engeland. Het oorspronkelijke 'Cross of Nails' werd door Coventry aangeboden aan de eveneens gebombardeerde steden Kiel, Dresden en Berlijn, als teken van verzoening.

Nu vragen al 160  Cross of Nails Centra in de wereld aandacht voor verdraagzaamheid.

terug naar boven

 

 
 

Kerkdienst - Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 30-08-2015 om 10.00 uur
Creche voor kindjes van 0-4 jaar. 
Kinderdienst voor 4-12 jarigen


Informatie over: doop, trouwen, belijdenis, afscheid en uitvaart
meer details

 
CTK


 
zomerprogramma 2015

zie meer informatie in de agenda:
9 juli
16 juli
23 juli
30 juli
6 augustus
13 augustus


 
 
Talentenveiling

In plaats van Bazar
10-10-2015
Talentenveiling

 
Actie Kerkbalans 2015

Uw Kerk in Balans
 
 
Facebook
wij hebben ook een Facebook Pagina
 
COLLECTEBONNEN BESTELLEN
meer
 
Zomerstop Pauzeconcerten
In de zomermaanden zijn er geen Pauzeconcerten in de Christus Triumfatorkerk. Eind september start de nieuwe serie concerten. Tegen die tijd vindt u de informatie op onze website. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.