PKN
 
Activiteiten

Activiteiten

Alphacursus

De Alphacursus biedt iedereen een mogelijkheid om uit te zoeken wat het Christelijk geloof inhoudt. De bijeenkomsten starten met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op het thema (een uitgangspunt van het Christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om in kleine groepen na te praten en uw vragen te stellen.
De Alphacursus is speciaal voor mensen, die het Christelijk geloof willen verkennen of die nieuw zijn in de kerk of die de basiselementen van het christelijk geloof nog eens willen doornemen. 

Voor meer informatie en opgave: ds. Ruud Stiemer, 070-382.52.65 of

terug naar boven

Bazar: Deze keer op zaterdag 10 mei 2014

terug naar boven

Filmavonden

2014

 • Filmavond: Op vrijdagavond 7 februari 2014 draaien we de film: WIT LICHT
                                                                         
  Het leven valt de 40-jarige in Afrika geboren Eduard Zuiderwijk zwaar na de plotselinge dood van zijn vrouw Anna. Hij moet niet alleen zijn eigen restaurant draaiende houden, maar komt nu ook alleen voor de opvoeding van zijn 10-jarige zoon Thomas te staan. Als Thomas' vriendje Abu wordt ontvoerd om met harde hand opgeleid te worden tot kindsoldaat, besluit Eduard hem te gaan zoeken. De 30-jarige Valerie, een hulpverleenster, is aanvankelijk erg sceptisch over deze onmogelijke missie. Maar gaandeweg krijgt zij steeds meer bewondering voor Eduard en probeert hem zoveel mogelijk bij te staan. Er wacht een gevaarlijke zoektocht door de jungle naar het rebellenkamp.

  In navolging van zijn werk voor War Child, maakt zanger Marco Borsato zijn acteerdebuut in deze indrukwekkende maatschappe-lijk bewogen film van Jean van de Velde.
  Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar en om 20.00 uur start de film. Tijdens een korte pauze schenken we iedereen even bij en na afloop praten we met elkaar na onder het genot van een hapje en een drankje. Een vrijwillige bijdrage ter dekking van de onkosten is zeer welkom.
    
  Miriam Busse

volgende geplande data in:  vrijdag 11 april 2014

terug naar boven

Gespreksgroepen

Belijdeniskring

Bij onze doop heeft God ons zijn jawoord gegeven. Wij, op onze beurt, mogen dat jawoord bestendigen, elke dag opnieuw, op onze eigen manier, in woorden en gebaren die bij ons passen. Ons jawoord aan God heeft een eigen-persoonlijk én een openbaar aspect: we mogen het laten horen en zichtbaar maken in het midden van de gemeente en ook daarbuiten. De kerk biedt ons daartoe een vorm, namelijk 'het doen van belijdenis'. Gemeenteleden, ouderen en jongeren, die zich willen voorbereiden op het belijden van hun geloof, zijn hartelijk welkom!

Data: in onderling overleg
opgave en info: ds. Berit Bootsma, tel. 070 3596239

 

Bijbelkring

Samen met elkaar Gods Woord openen en kijken wat ons raakt of waar onze vraagtekens liggen. Dat is waar het in deze kring om draait.  Met elkaar in gesprek zijn over de Bijbel en wat de teksten ons te zeggen hebben voor ons leven van alledag.
De kring komt eens in de maand op donderdagochtend bij elkaar va n 10.00 uur tot 11.30. Gespreksleider is ds. Berit Bootsma, 070-3596239. Nieuwe deelnmers zijn altijd welkom!

Gespreksgroepen voor Jonge professionelen (25-40 jaar)

Bijbel-gebedskring

Eenmaal per maand komt de Bijbel/gebedskring bij elkaar. In deze kring wordt het Bijbelgedeelte besproken, dat de zondag daarna aan de beurt is. Naast de bespreking de het betreffende Bijbeltekst en het zingen van een paar gezangen uit het Liedboek en andere bundels is er ruimte voor gebed. Er is ruime aandacht voor dankgebed en voorbeden. De kring bestaat uit tien leden en wordt geleid door ds. Ruud Stiemer. Wilt u mee doen? U /jij bent van harte welkom! We beginnen op dinsdag 20 september om 19.30 uur in een van de zaaltjes van de kerk. Voor informatie en opgave kunt u terecht bij ds. Ruud stiemer. 070-382.52.65

terug naar boven

Jeugdwerk Christus Triumfatorkerk

Voor de jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar is er dit jaar ook weer cathechese. We willen drie keer op een zondag bij elkaar komen. We bespreken verschillende onderwerpen uit het dagelijks leven van de kerk en het geloof. Natuurlijk zullen we ook nu weer kijken of we er iets praktisch mee kunnen doen. De data 3 en 24 november 2013 - na de kerkdienst.

terug naar boven

Maaltijdproject

Van september tot juni gaan elke vrijdagavond de deuren van de Christus Triumfatorkerk om 17.30 uur open voor een maaltijd. Iedereen is welkom! De koks maken met zorg een smakelijke maaltijd klaar:

soep vooraf

hoofdmaaltijd

een toetje

koffie

Vooraf telefonisch opgeven bij Gré Rog: 070 - 385 38 01
U kunt het eventueel inspreken op de voicemail. 
(uiterlijk woensdag voor de maaltijd i.v.m. de planning)

Oecumenische activiteiten

Onze kerk maakt samen met de andere christelijke kerken in de Haagse Hout deel uit van het oecumenisch overleg. Zij organiseert elk jaar een aantal gezamenlijke activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn een Taize-viering in de vredesweek, vastenmaaltijden in de 40-dagentijd en lezingen. Het doel hiervan is de onderlinge band versterken en samen te werken op die gebieden waarop we elkaar kunnen versterken.

terug naar boven

Pauzeconcerten

Elke tweede en vierde donderdag van de maand (behalve in juli en augustus) wordt in de kerkzaal een pauzeconcert gehouden. Dat wordt verzorgd in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium. De concerten beginnen om 12.30 uur en duren circa 45 minuten. Er wordt een afwisselend repertoire geboden.

terug naar boven

De Christus Triumfatorkerk heeft zijn eigen maandelijkse stand van de Wereldwinkel. Met momenteel zes mensen doen we de in- en verkoop van de producten. Elke maand gaan zij weer enthousiast aan de slag om de producten zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Ook tijdens festiviteiten in de kerk zijn zij regelmatig aanwezig met de wereldwinkelhapjes en -drankjes.

Bijna 400 Wereldwinkels en Fair Trade Shops in Nederland verkopen de mooiste wereldcadeaus. In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden, Fair Trade producten. Fair Trade staat voor een gelijkwaardige manier van handelen, gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. In de reguliere wereldhandel krijgen producenten weinig kansen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. Zij bieden de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers ervan.

2014 

- 9 februari 2014 
- 9 maart 2014
- 13 april 2014
- 18 mei 2014
- 15 juni 2014
-13 juli 2014
- 31 augustus 2014
- 21 september 2014
- 12 oktober 2014
- 16 november 2014
- 14 december 2014


Normaliter is de Wereldwinkel elke 2e zondag in de maand in de hal van de kerk. (het wijkt wel eens af)

 

 

terug naar boven

 

 

 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 27-04-2014 om 10.00 uur
Creche voor kindjes van 0-4 jaar. 
Kinderdienst voor 4-12 jarigen
meer details

 
Pauzeconcert donderdag 24 april 12.30-13.15 uur

Brendan Conroy (cello), Irina Bedicova (zang), Javier Krohn (piano), Zsófia Lázár (fluit) en Helen Papacostopoulou (zang) brengen u een programma getiteld: 'Greek sound of the 20th century'. De toegang is vrij. U bent van harte welkom!
 
CTK


 
Actie Kerkbalans 2014

Geef uw bijdrage voor 2014 door via
dit formulier

 
COLLECTEBONNEN BESTELLEN
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.