Bijbelcursus

Vanaf dinsdag 10 mei 2022 biedt de Christus Triumfatorkerk een bijbelcursus van vijf avonden aan. De cursus heet: De Bijbel in Grote Lijn. Het is een korte basiscursus die helpt om meer inzicht te krijgen in de opbouw van de Bijbel en te ontdekken of er rode lijnen zijn te trekken door de veelheid van Bijbelse boeken.

De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Je vindt Bijbelse verhalen overal terug: in de literatuur, in de schilderkunst, in film en in de popmuziek. De Bijbel is ook een weerbarstig boek. De 66 boeken die Bijbel omvat, bevatten een veelheid van genres en er is ruim duizend jaar aan geschreven.

In de cursus leer je de Bijbel van dichtbij kennen, zonder te verdwalen in de veelheid van boeken en de weerbarstige taal.
Deze cursus is zowel bedoeld voor mensen die de Bijbel (enigszins) kennen, als voor wie de Bijbel volkomen vreemd is. De cursus zet in bij de literaire achtergronden van de bijbel en behandelt vier centrale figuren uit de Bijbel: Abraham, David, Maria en Paulus. Elke avond worden er verbindingen gezocht met onze eigen cultuur.

De cursus kost € 25,-. (inclusief uitgebreide cursusmap en koffie). Opgeven vóór 10 september 2021. De cursus gaat door bij minimaal zes deelnemers.
Data: 10, 17, 24 en 31 mei en 7 juni 2022.
Plaats: Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154. Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
De cursusleider is drs. Jaap van den Akker, 070-2203769, predikant@ctkerk.nl.
Bij hem kunt u terecht voor opgave en informatie.