CTK geeft vijftig paasontbijtjes weg

Het was al vroeg dag in de kerk op eerst Paasdag. Vanaf 6.30 uur was het een drukte van belang vanwege het verzorgen van 120 Paasontbijtjes. Ontbijtjes werden bezorgd bij gemeenteleden en via Lichtpuntjes van Mariahoeve verspreid onder alleenstaande senioren, oudere echtparen en alleenstaande moeders. Hiermee zijn veel mensen gelukkig gemaakt. Hartelijk dank voor uw gulle bijdragen om dit mogelijk te maken.

“Vorig jaar baalden we dat het Paasontbijt niet door kon gaan,” vertelt Meike. “Toen hebben we een paasontbijtservice opgezet voor onze kerkleden, om toch nog iets van een paasgevoel bij de mensen thuis te brengen. Dit jaar hebben we even geaarzeld of dat weer gingen doen. We wilden nu ook graag iets voor de niet kerkelijke mensen in de wijk te betekenen. Zo ontstond het idee om naast de ontbijtservice voor onze kerkleden, ook extra ontbijtjes weg te geven.”
“Dat werd een groot succes! Bijna te groot. Bij 120 ontbijtjes was het maximum wel bereikt van wat we aan verse broodjes en croissants konden maken op paasmorgen.”
“Het is wel hard werken hoor,” zegt Meike, “op zaterdag alle boodschappen doen en om 6.00 uur op om broodjes en croissants te bakken en in te pakken.  Maar het is het waard als je ziet hoeveel mensen je een lichtpuntje kunt geven in deze donkere tijden. Daar gaat Pasen toch over? Licht in het duister?”

Lichtpuntjes
De familie Van den Akker zocht contact met Naomi Barki-van Vliet van Lichtpuntjes voor Mariahoeve. Lichtpuntjes organiseert al zeven jaar activiteiten in Mariahoeve, eerst voor kinderen, later kwamen er ook ‘Wijkresto’s’. Daar kunnen wijkbewoners die het niet breed hebben gratis of voor een kleine bijdrage lekker eten. Eenzame mensen komen daar met elkaar in contact komen. Zij wisten wel vijftig adressen om de geschonken paasontbijtjes een goede bestemming te geven. Ook zorgden ze zelf voor de bezorging.
Naomi is erg enthousiast: “Wat prachtig georganiseerd en geweldig om jullie kids zo actief te zien. We zijn heel dankbaar dat we 50 mensen heel blij konden maken. De mensen waren enorm verrast en blij. Veel van hen leven in een sociaal isolement. Door corona, maar ook omdat vele vrienden zijn weggevallen en ze alleen over zijn gebleven op hogere leeftijd. We hebben dankzij jullie vele alleenstaande senioren en ook oudere echtparen en drie alleenstaande moeders en hun kids blij mogen maken.”

Wakker bellen
De andere ontbijtjes werden bezorgd bij gemeenteleden. Ook daar zaten veel geschonken ontbijtjes bij, zodat niet iedereen wist dat ze een ontbijtje kregen. “Het was erg leuk om om 8.30 uur ’s morgens mensen uit hun bed te bellen en ze verbaasd een compleet ontbijt aan te bieden. Soms duurde het wel wat lang voor de deur openging, maar de ontvangst van het ontbijt was altijd blij verrast. We hebben heel wat mensen gelukkig gemaakt.”
Meike: “Het was erg leuk om te doen, maar volgend jaar hopen we toch echt weer met heel de gemeente in de kerk een echt Paasontbijt te hebben.”
Toen de kerk en de keuken weer waren opgeruimd, bleek er nog wat geld over te zijn. Dat bedrag is overgemaakt aan de Paascollecte en de diaconie.