Bij de Bzz..ar

De bij in een sleutelpositie

Bijen en andere insecten die bloemen bestuiven zijn belangrijk voor onze land- en tuinbouw. Helaas gaat het niet goed met de bijen. Sinds het begin van deze eeuw zijn er steeds minder en leven ze korter. Vervelend voor de bij, maar zeker ook voor de mens. Daar kunnen en moeten we samen wat aan doen. Bijen zitten letterlijk tussen ons en ons voedsel in en zijn sleutelfiguren in de wereld waarin we leven.

Om bij het belang van insecten stil te staan en een kleine bijdrage te leveren aan een leefbare wereld organiseren we op 11 mei: ‘Bij de bzzar’. Begonnen met het idee van een workshop ‘Insectenhuisjes-maken’, is inmiddels een duurzame minimarkt ontstaan die tijdens de bazar - ook duurzaam  - bij mooi weer buiten op het voorplein van de kerk wordt gehouden en bij slecht weer in een zaal.

Wat vindt je op de duurzame minimarkt Bij de bzz…ar?
  • Workshops Insectenhuisjes-maken-van-gerecycled-materiaal om 11 en om 13 u;
  • Workshop Waskaarsen-maken
  • Uitleg over bijen- en/of wormenhotels
  • Eco-pannenkoeken, gebakken door ds. Jaap van den Akker
  • Workshops Bijen-knutselen en Zaadbommen-maken
  • Kennismaking met bijenproducten: wie weet bijvoorbeeld wat bee’s wraps zijn?
CTK Groen
‘Bij de bzz…ar’ is voorbereid door CTK Groen, mensen uit de Christus Triumfatorkerk die zich willen inzetten voor een schone aarde en het leuk vinden in de kerk uiteenlopende activiteiten te organiseren, zodat er voor ieder wel iets bij is om aan mee te doen. Met CTK Groen willen we elkaar op ideeën brengen en met elkaar in gesprek komen. In 2019 heeft CTK Groen vier activiteiten op het programma staan:
wo 1 mei 19.00 u Voorbereiden insectenhuisjes (casco woningen ontwerpen)
za 11 mei Bij de bzz…ar
zo 7 juli Verpakkingsvrij boodschappen doen: mogelijkheden
wo 2 okt Kledingruil
do 7 nov Duurzame maaltijd & film
Noteer de data alvast. Meer informatie over deze activiteiten op www.ctkerk.nl
Voor contact: mail naar